Sjælesund Podcast

#13 EKSTRA - CORONA: Trygge mennesker skaber en bedre verden

April 16, 2020

I dette bonusafsnit ”EKSTRA - CORONA: Trygge mennesker skaber en bedre verden” af Sjælesund Podcast har jeg inviteret yogalærer, forfatter og cand.mag i litteraturvidenskab Ann-Charlotte Monrad i ”online-studiet” til en snak med udgangspunkt i hendes blogopslag ”Angst æder sjæle op – nervesystemets udfordringer i en tid med corona” (du kan finde linket til bloggen nederst).

Vi taler om de negative psykiske konsekvenser af en corona-krise og om det manglende fokus på en begyndende mental sundhedskrise. Vi taler om, hvordan nervesystemet påvirkes af frygtretorik og hvordan al rationalitet kan viskes bort med en dyb, monoton røst. Og vi taler om pressemødet d. 6. april hvor vores statsminister Mette Frederiksen proklamerede, at nu skulle vores yngste medlemmer af samfundet gå forrest med fanerne i en genåbning af Danmark.

”Ligeså snart vi kan, skal vi i gang med at kramme igen og vi skal stå ved siden af hinanden og trække vejret sammen og vi skal i gang med at være mennesker sammen igen. For det er det eneste, der gør livet værd at leve.”

- Ann-Charlotte Monrad

 

Her kan du læse Ann-Charlottes blogopslag:

https://www.pranayogashala.dk/writings/2020/4/10/angst-der-sjle-op-nervesystemets-udfordringer-i-en-tid-med-corona

 

Ann-Charlotte nævner et kursus, hun skal deltage på, og hvis du er interesseret, kan du læse mere om det her:

https://www.yogicstudies.com/ys-108

 

Og hvis du vil støtte ”Sjælesund Podcast” kan du gøre det lige her:
https://sjaelesund.10er.app/

Podbean App

Play this podcast on Podbean App