Sjælesund Podcast

#10 Jette Uhre om mindful spisning

February 13, 2020

Kender du det at spise mens du laver alt muligt andet? Spiser du ofte på farten? Spiser du dig tit alt for mæt uden rigtig at nyde maden? Eller har du uforklarlige udfordringer med din fordøjelse?
I ugens afsnit af "Sjælesund Podcast" skal det handle om en helt særlig gren af mindfulness - nemlig mindful spisning. Jeg er på besøg hos Jette Uhre på hendes ødegård i Sverige lidt udenfor Malmö. Her høres kun lyden af vinden og så langt øjet rækker er der bølgende, beroligende marker. Her er det svært ikke at blive mindful! 

Jette Uhre har en bachelor i "Sundhed og ernæring" fra professionshøjskolen Metropol og skrev bachelorprojekt om mindful spisning. Hun har før været plaget af et meget anstrengt forhold til mad og pendlede i mange år mellem restriktiv spisning den ene dag og hovedløs overspisning den næste. Gennem bl.a. mindful spisning formåede Jette at opnå madro og kæmper ikke længere med sin spisning. Hun har siden uddannet sig til spisepsykologicoach og mindfulnessinstruktør, og har hjulpet klienter med at skabe et balanceret forhold til mad. 

Jette er forfatter til bogen "Slip slankekursmentaliteten" og du kan læse meget mere om hende lige her:
jetteuhre.dk 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App